comunicare prin dans

V-ati intrebat vreodata cum fac dansatorii cand danseaza in pereche si nu se calca? Cum stiu unde sa se duca si cum se coordoneaza atat de bine? Ei bine totul tine de comunicarea dintre ei. Cu cat se cunosc mai bine si isi exprima intentiile mai clar, cu atat dansul lor este mai curat, mai frumos si mai spectaculos.

Cum functioneaza asta mai exact? In dans exista principiul de Lead&Follow (barbatul conduce si femeia se lasa condusa…macar in dans J). Astfel, el o conduce cu grija pe femeie in dans, are grija de ea si este atent la cum si unde o ghideaza, daca ii este comod sau nu si face tot posibilul sa o puna pe ea in valoare. La randul ei, femeia este atenta la semnalele lui, urmareste miscarile si intentiile lui ca sa se poata conecta cu el creand astfel un dans superb intre ei. Acesta este dansul dintre feminin si masculin. Si acelasi principiu se poate aplica si in viata de zi cu zi.

In ce sens? Fie ca este vorba despre cominucarea in cuplu, parinte/copil, angajat/angajator, mereu va fi cineva care va conduce si cineva care se va lasa condus. Idealul este echilibrul. Pe rand fiecare participant la discutie sa fie leader, apoi follower si fiecare dintre cei implicati sa asculte activ si constient. Cu cat deprindem mai bine acest principiu, cu atat comunicarea va deveni mai eficienta si placuta

Sky Bet by bettingy.com