iubire

De ce oamenii se tem sa iubeasca in zilele noastre?

Ce se intampla in lume de oamenii se inchid din ce in ce mai mult, devenind din ce in ce mai speriati de a simti si in loc, aleg sa gandeasca totul si sa se inchida in fata iubirii? Ce face oamenii sa fie atata de speriati de a iubi si de a fi iubiti? Ce face oamenii sa fie atata de speriati de ideea de a iubi si de asemenea de a ideea de a fi iubiti? De ce unii dintre ei gasesc atat de dificil modul in care sa se deschida, sa simta, sa fie si doar sa traiasca iubirea?

Eu cred ca societatea actuala ne invata ca e mai sigur sa o evitam decat sa o simtim. Din ce am vazut, pare mai sigur sa fugi de ea, sa te ascunzi decat sa te deschizi cu adevarat in fata ei. A iubi poate parea un lucru dureros uneori, a iti da voie sa simti poate parea ca devi vulnerabil sau slab dar de fapt, iubirea iti poate da toata puterea din lume. Deschizandu-te in fata iubirii, sa iubesti si sa fi iubit, poti atinge cel mai bun si cel mai intens sentiment de libertare si putere. Lumea duce lipsa de iubire, iar daca ar fi mai multa in lume, aceasta ar deveni un loc mult mai bun, daca doar am simti in loc sa gandim atat de mult.

Doar a ne da voie si a ne elibera de dialogul intern constant, macar din cand in cand, chiar ne poate elibera de suferinta. Poate parea ciudat sa pui lucrurile in aceasta luminca dar te poate elibera cu adevarat.

Iubirea are puterea sa vindece, sa repare o inima franta, un suflet tacut, daca doar te-ai deschide si ai spune: “Hei. Asta sunt eu, asta sunt eu cu adevarat si asta este ceea ce simt eu.” Este perfect in regula ca uneori sa te simti “vulnerabil”. Ghici ce, e normal sa simti, e natural sa simti, sa te conectezi, sa iubesti si sa fi iubit. Este unul dintre cele mai naturale si simplu lucruri si in acelasi timp unul dintre cele mai puternice si vindecatoare lucruri care se pot intampla in lume.

Lumea are nevoie de mai multa iubire. Ar prinde bine mai multi oameni care sa se deschida in fata iubirii, mai multi oameni care isi dau voie sa simta in loc sa analizeze fiecare emotie nenorocita care apare. Analizandu-ti emotiile nu faci decat sa te tii mai departe de la a le simti, te tine doar la un pas mai departe de a le da voie sa se manifeste in viata ta. Poti alege sa “indepartezi” emotiile si sa traiesti o viata fara emotii, fara a simti, poate parea posibil. Dar in final, vei ajunge in punctul in care vei realiza ca nu a mai ramas nimic. Nu mai este nimeni in preajma pentru ca i-ai indepartat, nimic nu mai este acolo pentru ca ai fugit de tot si te-ai ascuns in cochilia ta “protectoare”, o protectie falsa care pe termen lung iti poate aduce doar singuratate.

Un lucru pe care il spun constant la cursurile mele… oameni buni, dati-va voie sa simtiti! E un lucru bun. Asta inseamna sa fim oameni, inseamna ca suntem VII. Face parte din natura noastra sa simtim, este modul in care am fost construiti si prin a te impotrivi emotiilor tale de fapt te impotrivesti naturii tale.

Asadar invitatia mea pentru tine este IUBESTE!

In primul rand iubeste-te pe tine. Esti o persoana frumoasa, esti un suflet frumos si pur si simplu iarta-te si iubeste-te pentru ceea ce esti. Apoi iubeste viata, iubeste oamenii din preajma ta. Iubeste-i si apreciaza-i pentru ca poate vei ajunge intr-un punct in viata ta cand vei realiza ca nu mai sunt langa tine. Iubeste-i cat poti sa o faci, pentru ca viata desi poate parea lunga acum, la fel poate disparea doar clipind o data. Nu iti tine respiratia, doar da-ti voie si simte! Si poate te va surprinde un lucru, poate vei gasi pe cineva intr-un punct al vietii tale care sa spuna: “Te iubesc pentru tot ceea ce esti, cu bune si cu rele. Respect ceea ce esti si sunt alaturi de tine indiferent de ce s-ar intampla!”

“iubirea este o prietenie care s-a aprins. Este o intelegere tacuta, incredere mutuala, a imparti si a ierta. Inseamna loialitate atat in vremuri bune cat si in momente rele. Se multumeste cu mai putin de perfectiune si face loc slabiciunilor umane.” Ann Landers

Sky Bet by bettingy.com