ziua de maine

  Daca astazi ar fi ultima zi…

 

 Daca astazi ar fi ultima ta zi pe pamant, ai regreta ceva in viata ta? Ai regret un lucru pe care nu l-ai facut? Ai regreta ca nu ai incercat macar? Ti-ar parea rau ca nu ti-ai dat voie sa ai o anumita experienta in viata ta? Ai simti ca ti-ai trait viata din plin sau ai realiza ca nu ti-ai dat voie sa te bucuri cu adevarat de viata si de oportunitatile pe care aceasta ti le-a pus in cale?

De multe ori ne oprim de la a face anumite lucruri in viata din diferite motive. Fie ca o facem din lipsa de incredere, fie ca alegem sa nu facem unele lucruri din teama, fie din dorinta de a ne proteja pentru ca stim noi ca am suferit la un moment dat si consideram ca e mai bine sa ne inchidem, sunt multe momente in viata cand oamenii aleg sa nu traiasca ce simt, sa nu faca ce isi doresc. Si aici intra in discutie toate aspectele si situatiile vietii, de la a iesi la o prajitura cu prietenii, la a fi sincer fata de tine si ceilalti, la a avea curajul de a intra cu inima deschisa intr-o relatie si pana la alte decizii importante ce privesc viitorul.

In fiecare zi suntem pusi in fata situatiei de a lua o decizie intr-un plan sau altul. Intrebarea care se pune in acest caz este, iti dai voie sa iti traiesti viata? Cat de mult iti dai voie sa te bucuri si sa fii deschis catre experientele noi care ti se ivesc in cale?

Din diferite temeri de multe ori se intampla sa ne inchidem in fata anumitor situatii sau oameni iar asta desi poate parea o idee buna, uneori ne poate limita si ne poate lua sansa (de fapt alegem sa ne luam singuri aceasta sansa) de a trai o experienta care ne-ar putea implini intr-un sens sau altul, o sansa de a invata ceva din acea experienta. Este adevarat, a te deschide poate presupune un tip de “vulnerabilitate”, dar motivul pentru care am pus acest cuvant intre ghilimele este tocmai faptul ca ne limitam de la a trai experientele. Ne punem singuri piedici de la a invata, de la a ne vindeca si de la a trai cu adevarat ce are viata sa ne ofere.

Uneori e mai bine sa incerci cu curajul, sa vezi ce ar putea fi decat sa renunti inainte de a incerca si sa te intrebi toata viata “Ce-ar fi fost daca…”. Regretele nu aduc nimic iar a ti le crea se poate numi autosabotaj, punandu-ti intentionat piedici in calea ta, in calea vietii si a bucuriei pe care o poate aduce aceasta.

Invitatia mea este urmatoarea: Da-ti voie sa iti traiesti viata! Da-ti voie sa fii tu, sa te bucuri, sa incerci, sa experimentezi si sa aduni experiente in viata. Experientele, indiferent de tipul acestora, te ajuta sa cresti, sa inveti, sa devii o persoana mai buna.

Iti doresc o viata libera, plina de iubire si bucurie!

Sky Bet by bettingy.com