Trecut, prezent, viitor... Ce alegi?

De multe ori alegem suferința. De multe ori în viață, când avem o situație dificilă ori neplăcută, alegem să ne facem mici, să devenim victime și alegem suferința. Alegem să ne retragem, să ne plângem, în special să ne plângem de milă. Eu nu am aia, eu nu pot cutare, îl iubesc și el nu mă iubește, m-a lăsat pentru altul, eu nu sunt bun, eu nu știu... nu, nu si nu...

Dacă stăm să ne gândim, de câte ori în viață am ales să ne plângem de milă, să ne plângem de lucrurile pe care nu le avem, să plângem după ce am pierdut... iar în proces să uităm ce avem bun în viața noastră? Da, în viaț mai și pierzi, dar este un proces firesc. În loc, uită-te câte câștigi din asta. Uită-te cu ce rămâi, cine îți rămâne aproape, ce se schimbă sau cum te schimbi tu.

De multe ori ratăm binele care vine odată cu schimbarea, pentru că noi încă (alegem să) ne concentrăm pe ce am pierdut, pe ce nu avem. Mai bine este să ne permitem trecutului să rămână trecut, iar în loc să ne uităm acolo, să ne mutăm atenția către prezent, către ce avem aici și acum. Este o vorbă care spune că în momentul în care o ușa se închide, cel puțin o altă ușă, cu alte comori și oportunități, se deschide. Cum să o vedem dacă noi continuăm să ne uităm la trecut?

Cum ar fi să privești spre ce ai acum, spre ușa care tocmai ți s-a deschis? Cum ar fi să observi că pentru fiecare lucru ”pierdut”, altele vin, mai bune, mai frumoase, mai pline de bucurie? Deschide ochii și privește ușile care tocmai s-au deschis. Privește ce te așteaptă acolo.

Lao Tse spune că "Dacă ești deprimat, trăiești în trecut. Dacă ești nerăbdător, trăiești în viitor. Dacă ești împăcat, trăiești în prezent." Ce spun eu: spune-mi cum te simți ca să îți spun unde-ți sunt gândurile.

Acum tu poți să alegi unde îți duci atenția și poți alege dacă rămâi în suferință sau trăiești prezentul cu tot ce are să îți ofere. Viața este un dar. Chiar dacă uneori întâmpini provocări, îți sunt date ca să poți învăța din ele, ca să poți crește, să te poți dezvolta. Primește darurile pe care le are viața pentru tine și fă-i la rândul tău un dar, acela de a te bucura de tot ce are ea pentru tine.

 

Trecut prezent viitor

Sky Bet by bettingy.com