atunci cand iubireaAtunci când "iubirea" ucide iubirea

Atunci când iubirea se transformă în ură, în invidie, gelozie... Atunci când iubirea este înlocuită de sentimente grele, radical opuse acesteia... Atunci când în locul iubirii vin reproşurile, nesiguranţa, minciuna, cuvintele dure şi suferinţa...

În momentul în care iubirea dintre doi oameni moare, majoritatea preferă să calce în picioare. Aleg să îşi exprime durerea prin a călca pe cel de lângă ei, asigurându-se că suferinţa este de ambele părţi.

Atunci când iubirea "dispare", o lăsăm să se transforme într-un monstru care pune la pământ multe suflete odată calde şi deschise. Acest „monstru” în care lăsăm iubirea să se schimbe, răneşte inimi şi le face să nu se mai deschidă.

Cu toţii am plâns, cu toţii am suferit din iubire şi unii dintre noi poate încă o facem. Este păcat totuşi, ca odată ce ai iubit o persoana, să o calci în picioare în momentul în care s-a stins şi ultima flacără a iubirii pe care, la un moment dat, o simţeaţi amândoi.

Atâtea suflete rănite, atâta suferinţă şi tristeţe în ochii unor oameni, totul din cauza faptului că nu ştim să gestionăm lucrurile atunci cand iubirea dispare. Nu stim cum să creştem iubirea, cum să avem grijă de ea şi nu ştim cum să îl ascultăm pe cel de lângă noi.

Comunicarea sinceră, deschisă şi fără acuze, ci din înţelegere şi respect reciproc, ar putea scuti oamenii de multă durere.

Da, este dureros să pierzi persoana iubita, după ani în care aţi crescut împreună, v-aţi construit relaţia, v-aţi făcut planuri de viitor şi v-aţi văzut o viaţă împreună. Şi da, oricum ar fi, despărţirea vine mereu cu tristeţe şi ceva durere.

Totuşi, regretele şi frica de a ne mai deschide pot fi evitate. Lucrurile pot fi mai uşoare.

Un mesaj pentru femei:

În loc sa invinovăţiţi bărbatul de lângă voi, în loc să călcaţi în picioare un suflet bun şi cald, alegeţi în schimb să purtaţi o discuţie deschisă, din inimă. Trataţi-l cu respect pe omul pe care l-aţi iubit cândva. Poate nu o să il facă sa se simtă mult mai bine pe moment, dar cu siguranţă îi va fi mai bine pe viitor. Va avea curajul de a se deschide din nou în faţa unei iubiri viitoare. Nu îi luaţi şansa asta, doar pentru că n-a mers cu voi. Daţi-i curajul şi încrederea că poate iubi şi că mai poate fi iubit din nou.

Un mesaj pentru bărbaţi:

Aveţi grijă de iubirea unei femei. Aşa cum şi voi sunteţi capabili de a simţi profund durerea, fiţi constienţi că şi ele simt. Dacă nu vă mai este bine în relaţia voastră, dacă nu vă mai oferă ce aveţi nevoie, atunci spuneţi-i cu inima deschisă şi vedeţi-vă de drum. Nu staţi acolo, ca măsura de siguranţă, că poate nu găsiţi ceva mai bun, nici ca să "o protejaţi" pe ea. Îşi va reveni, doar arătaţi-i că bărbaţii merită respectul şi încrederea lor. Trataţi-le cu acelaşi respect şi iubire cu care aţi vrea şi voi să fiţi trataţi. Arătaţi-le ca sunteţi un bărbat de admirat şi că sunt şi alţi bărbaţi care merită încrederea şi iubirea lor.

Aveţi grijă de sufletul celui de lângă voi. Nu se ştie când se pot schimba lucrurile, în orice moment unul dintre voi poate pleca. Faceţi în aşa fel încât, dacă vine momentul despărţirii, acesta să fie cât mai uşor de depăşit de amândoi. Faceţi în aşa fel încât, să aveţi dorinţa şi curajul de a mai iubi din nou.

Căci, o viaţă fără iubire, în final, este o viaţă goală. O viaţă în care nu iubeşti şi nu eşti iubit, este o viaţă din care lipseşte ceva, şi mereu vei simţi această lipsă, acel gol. Iar dacă ai fost rănit, dă-ţi voie să ierţi şi să mergi mai departe. Lumea e plină de oameni buni, care abia aşteaptă să îţi ofere iubirea şi căldura pe careţi le doreşti atât de mult.

Aveţi grijă de sufletele voastre  şi ale celor dragi, fiţi responsabili de modul în care lăsaţi oamenii de lângă care plecaţi. Respectaţi şi iubiţi pe cei de lângă voi şi fiţi buni unii cu ceilalţi. Doar din şi prin iubire ne putem vindeca. Iubind, ne putem bucura cu adevărat de viaţă.

Sky Bet by bettingy.com