S-a strigat vacanță!

- beneficiile pe care ți le aduce ieșirea din rutină -

Fiecare dintre noi avem momente în viață în care totul pare că se prăbușește. Măcar o dată în viață se întâmplă să ne lovim de diferite piedici care par să facă tot ce pot pentru a ne opri din drumul nostru. Aceste momente te fac să vrei să renunți, îți mănâncă toată energia și te lasă fără chef, fără motivație și fără drag de lucrurile care odată îți plăceau.

Ce poți face în aceaste situații? Ei bine, sunt multe lucruri pe care le poți face. Fiecare știe ce-i mai bine pentru el, ce i se potrivește și ce îl ajută. Unii preferă să ia o pauză, să doarmă, să se odihnească, alții poate vor schimba ceva radical, locul de muncă, orașul în care locuiesc, etc. Fiecare găsește la un moment dat o soluție prin care să îți revină și să își recapete energia și pofta de viață.

Acum o să mă refer la ceva punctual. Este o vorbă care spune în felul următor: ”Dacă s-a întâmplat ceva bun, care merită sărbătorit, călătorește. Dacă s-a întâmplat ceva rău sau neplăcut, călătorește. Dacă nu s-a întâmplat nimic, călătorește și fă lucrurile să se întâmple!”.

vacanta2

Care sunt beneficiile călătoriilor?

Din experiența mea, unul dintre cele mai mari beneficii este că te ajută să te deconectezi de la ceea ce ai lăsat acasă. Fie că ai probleme de cuplu, probleme la job sau într-un alt aspect al vieții tale, plecând într-un loc în care nu ai mai fost te ajută să îți muți atenția de la problemele tale către altceva.

Mergând într-un loc nou, între persoane noi, diferite, ai ocazia să acumulezi alte experiențe decât ai avut până acum. Ai ocazia să descoperi noi puncte de vedere, noi moduri de a gândi și de a acționa care te pot ajuta să privești apoi diferit lucrurile.

Uneori faptul că lași de-o parte ceea ce te nemulțumește este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine.

Ce se întâmplă de fapt?

Să o luăm în felul următor: Să presupunem că ai o problemă și te gândești zi de zi la ea, în fiecare ora, în fiecare minut, în fiecare secundă, indiferent de ce faci în ziua respectiva sau cu cine ești, înseamnă că acea situația te-a absorbit și ți-a captat toată atenția.

Petrecând fiecare clipă să te gândești la ce nu merge, e greu să vezi ce poate merge bine. Iar dacă stai să te gândești în fiecare moment la ce soluție să aplici, forțezi lucrurile și nu obții niciun rezultat bun. Devii astfel prins de propriile gânduri și pierzi din vedere tot ce este bun în jurul tău.

Gândește-te în felul acesta: să zicem că ai un ghiveci cu pământ în care plantezi o sămânță. Dacă stai în fiecare zi să o privești, vei deveni frustrat că nu răsare planta mai repede. Dacă în schimb, o plantezi, ai grijă de ea, îi pui apă atunci când are nevoie și în rest, îți vezi de activitățile zilnice, atunci nu vei mai simți la fel timpul și înainte să îți dai seama, vei vedea că planta începe ușurel să își facă apariția.

planta

În același fel, orice facem în viață are nevoie de un anumit timp ca ”semințele” pe care le plantăm să se prindă și să înceapă să crească. Este nevoie de timp, răbdare și încredere și credința că totul se va rezolva.

Ce-i rămâne de făcut atunci când simți că ești copleșit și nu mai faci față?

Ia-ți o vacanță!

vacanta4

Mergi pentru câteva zile în alt oraș, fie că mergi singur sau că mergi în vizită la cineva drag.

Dacă alegi să mergi singur, caută să faci orice lucru pe care în mod normal nu l-ai face dacă ai fi acasă. Plimbă-te, descoperă orașul, descoperă oamenii, cum gândesc, ce-i diferit și cum te simți să fii acolo. Bucură-te de fiecare moment și fii prezent, indiferent de ce faci acolo.

Dacă mergi împreună cu cineva sau în vizită, petrece-ți timpul cu acea persoană. Bucură-te de prezența lor, râdeți, glumiți, ieșiți și faceți lucruri care să vă scoată din rutină. Dă-ți timp să ajungi să cunoști mai bine acea persoană și fii curios/curioasă de lucrurile pe care ți le poate oferi viața.

Iar în momentul în care revii acasă, ia din acea energie creată și folosește-o pentru tine,  acolo unde ai nevoie de ea. Observă dacă lucrurile s-au așezat, dacă ți-au venit idei noi sau dacă pur și simplu ți s-a schimbat atitudinea cu privire la situația pe care ai lăsat-o în urmă.

Sunt momente în care o deconectare de acest tip, îți oferă toată energia de care ai nevoie pentru a continua și pentru a găsi puterea de a face lucrurile să meargă.

Fă-ți un cadou de acest gen, ia o pauza, respiră și trăiește. Înconjoară-te de oameni frumoși care îți pot face ziua mai frumoasă și îți pot aduce bucurie în suflet.

Chiar dacă poți să pleci din oraș sau pur și simplu rămâi și îți schimbi activitățile obișnuite, amintește-ți să respiri și să te bucuri de fiecare pas pe care îl faci. Orice lucru care ți se întâmplă te pregătește pentru ceva mai bun, mai frumos decât crezi acum.

Ai încredere în viață, ai încredere în intuiția ta și păstrează-ți mintea deschisă!

vacanta5

Sky Bet by bettingy.com