Secretul din spatele poveștilor de succes

- Unul dintre lucrurile care face diferenţa dintre eşec şi succes -

 

Fiecare dintre noi cunoaşte măcar o poveste a unui om de succes, care a obţinut ceea ce şi-a dorit de la viaţa şi chiar mai mult. Am vorbit într-un articol trecut despre Puterea viselor şi despre Poveştile de succes ale unor oameni cunoscuţi. Spuneam acolo că ne ajută să ne păstrăm mintea deschisă şi să ne imaginăm. Aşa cum un copil are o imaginaţie bogată şi creează lucruri, şi noi putem accesa aceeaşi creativitate pentru a ne crea viitorul. Apoi, cu răbdare și determinare, putem să ne atingem obiectivele și să ne trăim viața așa cum ne dorim.

Sunt mai multe lucruri pe care nu le știm despre oamenii care au obținut succesul în viața lor. Obiceiurile lor, modul în care gândesc, cum vorbesc, cum acționează, unde își concentrează atenția, toate aceste lucruri fac diferența dintre un om care obține rezultate și unul care nu reușește.

Un aspect foarte important al setării obiectivelor este reprezentat de semnificația pe care o are acesta pentru noi. Prin asta, mă refer la cât de mult contează pentru tine. Cât de mult înseamnă pentru tine să obții acel lucru? Poate face o diferență semnificativă în viața ta?

Dacă da, atunci ești pregătit să treci la următorul pas.

Să ne uităm puțin la povestea lui Walt Disney. El a avut un vis, și-a dorit înființarea unei companii de filme animate. A lucrat pentru asta, a căutat soluții, a căutat colaboratori, a dat greș de câteva ori, a ajuns chiar să doarmă în strada, și după toate acestea să își vadă visul împlinit.

Știi ce a făcut Walt Disney în afară de a își urma viziunea? A investit în ea!

Când spun investiție, mă refer la investiție emoțională.

Atunci când s-a gândit la ceea ce își dorește, Walt Disney nu s-a limitat doar la a spune ”Voi deschide cea mai mare companie de filme animate” și apoi s-a apucat de treabă. El a făcut mult mai mult de atât. Și-a dorit cu adevărat acest lucru și a investit acest obiectiv cu emoție. A pus suflet, dorință și aceste lucruri i-au dat energia și curajul de a trece peste piedicile pe care le-a întâlnit pe parcurs.

disney obiective

Pornind de la exemplul lui Walt Disney, îți propun în continuare un exercițiu scurt prin care să înțelegi exact la ce mă refer.

Gândește-te la un obiectiv pe care îl ai. Ceva ce îți dorești să faci sau să obții. Ia-ți câteva momente să găsești ce este iar când ai găsit, citește în continuare.

_____________________________________________________________________________________________________________

Având obiectivul tău în minte, pe o scară de la 1 la 10 (1 fiind cel mai mic, 10 cel mai mult), cât de mult îți dorești acest obiectiv? (dacă vrei, poți nota răspunsurile pe o foaie de hârtie)

Te ajută să ajungi acolo unde îți dorești?

Îți este benefic?

Te ajută să îți îmbunătățești viața, relațiile, cariera, etc?

Dacă ai răspuns cu da, atunci mergem mai departe.

Având obiectivul în minte, imaginează-ți cum ar fi viața ta dacă deja l-ai împlinit.

Ce vezi?

Unde ești?

Pe tine te vezi?

Cum stai?

Cum arăți?

Observă toate detaliile pe care le poți vedea. Dacă sunt oameni, câți oameni sunt, ce fac, cum arată, cum sunt îmbrăcați. Unde te afli? Ce faci? Observă totul de la intensitatea luminii, dimensiunea locului pe care îl vezi, dacă este o imagine statică sau dacă este o scenă în mișcare. Toate calitățile pe care le poți vedea, dă-ți voie să le observi și să te conectezi la ele.

Ce auzi?

Se aude vreun sunet?

Dacă sunt oameni, îî auzi?

Ce fac?

Spun ceva?

Mai sunt și alte sunete?

Ascultă tot ce este acolo iar dacă nu auzi nimic, este în regulă și așa. Poți merge mai departe. Poți să te concentrezi pe sunetul propriei respirații fiind acolo. Pe sunetul inimii tale în momentul în care ai atins deja obiectivul pe care ți l-ai setat.

Ce simți?

Ce senzații ai?

Cum se simte corpul tău?

Unde în corp simți aceste lucruri?

Simți vreun gust?

Simți un miros?

Dă-ți voie să te conectezi la simțurile tale, tactil, gustativ, olfactiv și ia toate informațiile pe care poți să le aduni din momentul în care ai deja obiectivul împlinit.

Acum, dă tuturor acestor lucruri (ce vezi, ce auzi, ce simți) o formă, o culoare, un simbol, un sunet. Le poți transforma într-un obiect sau o imagine, sau ceva care înseamnă ceva pentru tine. Lasă-ți intuiția să te ghideze și ține minte, orice ai găsi, este cea mai potrivită reprezentare pentru tine.

Odată ce ai găsit toate trăsaturile acestui lucru care simbolizeaza toate trăirile tale din momentul în care ai obținut ce ți-ai propus, așează-l undeva. Imaginează-ți că așezi acest lucru undeva pe corp, sau poate într-un buzunar. Observă unde și în ce fel simți să te conectezi cu acest simbol al reușitei tale. Și odată ce ai făcut și acest pas, respiră și revino aici.

_____________________________________________________________________________________________________________

Ce ai făcut acum a fost să te conectezi la momentul succesului tău. Ai avut ocazia să vezi cum arată, să-l auzi și să-l simți.

Atunci când îți setezi un obiectiv, odată ce ai determinat dacă este într-adevăr valoros pentru tine, pasul următor este să îți imaginezi cum ar fi viața ta odată ce l-ai atins.

Odată ce obții ceea ce îți dorești, cum te face să te simți?

Asocierea cu  succesul obținut în urma atingerii obiectivului vine cu o multitudine de stări și trăiri care te încarcă pozitiv și îți dau un scop ca să acționezi. Odată ce simți pe pielea ta cum ar fi dacă ai fii deja acolo, odată ce treci prin cumulul de emoții pe care ți-l aduce reușita, atunci dispui de mai multe resurse care să te ajute să mergi mai departe, chiar și atunci când lucrurile devin dificile.

Ține minte, păstrează-ți mintea deschisă, verifică dacă acest obiectiv este important și benefic, vizualizează, simte momentul reușitei și incorporează aceste trăiri. Folosește-le pentru a îți asigura energia și atitudinea de care ai nevoie pentru a acționa către atingerea obiectivului.

Dacă vrei să afli mai multe despre setarea și atingerea obiectivelor, te aștept duminică, 12 martie la workshop-ul Setarea şi atingerea obiectivelor .

În cadrul acestui workshop poți afla mai multe despre cum să îți setezi corect un obiectiv, și mai mult, ai ocazia să afli care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când își setează obiectivele și cum poți face lucrurile altfel, astfel încât să îți poți atinge obiectivele.

obiective 01

Ne vedem cu drag!  

Sky Bet by bettingy.com