Trăiește clipa

 

       Tot mai des observ tendința oamenilor de a fi mai mult în mediul online decât în realitate. Fie că vorbim despre Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat și alte aplicații de acest tip, tot mai mulți aleg să își posteze fiecare moment al vieții lor online.

”Ies în oraș, e momentul pentru un check-in. Ies în oraș cu prietenii? Este momentul pentru un check-in și niște tag-uri. Ne simțim bine, râdem, e superb locul în care suntem? Atunci se impune să facem și o poză pe care să o atașăm la șirul de check-in-uri și de tag-uri.”

mediul online

       Acesta este șirul gândurilor care trec prin mintea celor mai mulți în ultimul timp. Și tot așa, văd cum tot mai multe persoane postează tot ce fac, cu cine și unde sunt. Aceste persoane ajung să trăiască mai mult în mediul online decât în realitate. Fiecare lucru pe care îl fac vine astfel însoțit de gândul: ”Hai să fac o poză, să scriu o descriere, dau un check-in, hai și un tag sau două și gata! Uite ce seară extraordinară am avut ieri.”.

      Eu mă întreb totuși un lucru. În furtuna asta de gânduri și de pași pentru a posta unde ești, cu cine ești și ce faci, când mai apuci să te bucuri cu adevărat de moment? Ai observat cumva cât timp îți distrag toate aceste lucruri atenția și cât de mult îți ia de fapt să parcurgi toți acești pași? Eu am trăit de curând acest lucru chiar pe pielea mea.

       Am fost și eu recent la un pas de a fi prinsă în acest vortex al check-in-urilor. Plimbându-mă în orașul cel mai drag inimii mele, m-am surprins cu telefonul în mână, facând poze și gândindu-mă ce să poestez, eventual să dau un check-in și poate să mai scriu și cuiva despre cât de frumos este orașul. M-am plimbat 10 minute până să realizez că de fapt nu mai vedeam nimic în jurul meu. Scriam despre cât este de frumos peisajul și ceea ce văd, însă timp de 10 minute uitasem complet să ridic ochii din telefon pentru a vedea cu adevărat ce am în jur, chiar dacă eu îmi continuam drumul. Devenisem complet absorbită de ecranul telefonului meu și nici nu îmi dădeam seama că pierd atâtea lucruri frumoase în jurul meu.

       În acel moment am realizat cât de mult ne pot distrage atenția aceste medii. Ne pierdem uneori cu ochii în micile (sau marile) ecrane și ajungem să neglijăm lucrurile cu adevărat reale și importante de lângă noi. Ne trăim viața pe niște ecrane luminoase, iar când suntem în mijlocul evenimentelor, parcă uităm cum să le trăim cu adevărat. Avem impresia că trăim, dar adevărul este că doar postăm și uităm de multe ori să fim cu adevărat acolo.

       Mediul online pe cât de bun este, poate deveni foarte ușor o capcană. Poți pierde foarte repede din vedere lucrurile cu adevărat importante și persoanele care îți sunt alături.

      Când a fost ultima dată când ai fost să te plimbi fără să scrii pe telefon, fără să vorbești la telefon și fără să postezi unde și cu cine ești? Ce-ar fi dacă la următoare întâlnire cu prietenii, ați lăsa cu toții telefoanele jos, ați uita măcar pentru o seară de check-in, postări, tag-uri și alte lucruri de genul acesta și pur și simplu v-ați bucura de momentul pe care îl trăți împreună?

      Dacă ai mai  făcut sau faci deja acest lucru, te felicit! Dacă nu ai mai făcut asta de mult, atunci te invit să o faci data viitoare când ai ocazia. Chiar și dimineața, în mașină, în autobuz, în metrou, indiferent unde ești și unde te duci, poți lăsa telefonul de-o parte pentru câte clipe și poți în schimb să observi ce ai în jur, cine este lângă tine.

      Ce vezi? Oameni? Mașini? Natură? Cum te fac toate acest lucruri să te simți?

      E momentul tău, timpul ca tu să devii conștient de momentul prezent și să-ți dai voie să simți emoțiile și bucuriile pe care ți le poate oferi. Explorează, deschide ochii. Ridică-i din telefon și privește în jurul tău. Alege de această dată ca în loc să o publici, să-ți trăiești viața.

O amintire încărcată cu emoții durează mai mult decât o postare!

Trăiește viața, bucură-te de viață!

traieste clipa

 

Sky Bet by bettingy.com